به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، رئیس پیشین موساد در مصاحبه با روزنامه «هاآرتص»، ابراز امیدواری کرد: اسرائیلیها علیه ساختار این رژیم شورش کنند؛ همین حالا هم نشانههای آن وجود دارد.
افرایم هالوی گفت: «اسرائیل اکنون با بزرگترین بحران خود از زمان تأسیسش روبروست. هیچ دورهای را به یاد نمیآورم که اینطور از وجود یک رهبری مقتدر و قدرتمند محروم بوده باشیم. به صحنه سیاسی اسرائیل که نگاه میکنم، میشود گفت به ۱۵ نفری که در دولت یا در معارضین جایگاه ارشد دارند، کسی را نمیبینم که برای حفظ کشور به درد بخورد. اینکه احزاب حول یک نفر شکل میگیرند و آن یک نفر در مورد همه چیز تصمیم میگیرد، مسئلهساز است. »
وی با بیان اینکه سیستم مشخصی برای جذب نیروهای کارآمد وجود ندارد، گفت: تلآویو دیگر امکان انتخاب در موضوعات مختلف مانند مذاکره با فلسطینیها را ندارد و مجبور است با هرکس که طرف مقابل معرفی میکند، گفتوگو کند.
رئیس پیشین موساد از «محمد دهلان» به عنوان یکی از گزینههایی یاد کرد که برخی از مقامات اسرائیل مایل به مذاکره با او هستند تا مذاکرات را «مهندسی» کنند و افزود: بهتر است مذاکرهکننده طرف مقابل کسی باشد که سابقه برخورد امنیتی با اسرائیل نداشته باشد؛ تلآویو حتی میتواند با مسئولان ارشد حماس از جمله «خالد مشعل» و «اسماعیل هنیه» هم مذاکره کند.
هالوی در مورد حمله سال ۲۰۱۴ اسرائیل به غزه گفت: در آن زمان نتانیاهو «با افتخار گفت که دستاور عملیات "لبه دفاعی" این بود که حماس چیزی دریافت نکرد. آیا اینکه آنها چیزی به دست نیاورند، برای اسرائیل دستاورد است؟ »
وی افزود: «برخی از سیاستمداران تصور میکنند که اسرائیل میتواند تمام زمینها را تحت کنترل درآورد. تصور میکنند که فلسطینیها یا اخراج میشوند یا به آسمان میروند. یک چیز مشخص است: اسرائیل هیچ طرح جامعی ندارد. »
این مقام سابق رژیم صهیونیستی همچنین هشدار داد که در صورتی که روند انتقال یهودیان به فلسطین اشغالی ادامه نیابد، این احتمال وجود دارد که یهودیان در فلسطین به اقلیت بدل شوند.
هالوی یکی از دلایل نارضایتی عمومی مردم اسرائیل را نفوذ بیش از حد گروههای تندرو بر تصمیمات کابینه دانسته و به عنوان نمونه گفت: نتانیاهو تحت فشار این گروهها به دنبال تعطیل کردن حرکت قطارها در روزهای شنبه است.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه به وضعیت گروههای فلسطینی اشاره کرد و مدعی شد: در حال حاضر حماس تضعیف شده، اما «نه به واسطه روزانه هزار و ۵۰۰ حمله جنگندههای اسرائیلی»، بلکه به دلیل اقداماتی که مصر علیه این گروه انجام داده و همچنین سرد شدن روابط تهران با این گروه.
ئیس پیشین موساد گفت: با این وجود حماس همچنان در قدرت است و تلآویو باید برای مقابله با خیزش فلسطینیها با این گروه به توافق برسد.
هالوی در پاسخ به این سوال که نظرش در مورد ایده تشکیل کشوری با حضور اسرائیلیها و فلسطینیها چیست، این ایده را رد و تصریح کرد: بر اساس این طرح، تلآویو باید تشکیلات خودگردان را نابود کرده و مسئولیت تغذیه و تأمین نیازهای فلسطینیها را بر عهده بگیرد، در حالیکه اسرائیل برای انجام این کار نیازمند حمایت جامعه بینالملل است، «اما چنین حمایتی وجود نخواهد داشت، چراکه آنها به حد کافی با بحران پناهجویان و مهاجرین به اروپا، مشکل دارند. »
وی سپس به انتقاد از عملکرد نتانیاهو پرداخت و گفت: او تصور میکند تنها کسی است که میتواند اسرائیل را رهبری کند، درحالیکه ارزیابیهای او در مواردی اشتباه از آب درآمده است نظیر اینکه میت رامنی در انتخابات آمریکا پیروز میشود و به همین دلیل هم او را به همراه "شلدون ادلسون" حامی یهودی جمهوریخواهان دعوت کرد، اما ارزیابیاش اشتباه بود. »
رئیس پیشین موساد افزود: «او با دور زدن دولت و رفتن به کنگره (در مسئله توافق هستهای)، اشتباه کرد. او تصور کرد که موفق میشود، اما نشد. »
هالوی در پایان این مصاحبه نتانیاهو را به داشتن روابط نزدیک با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه متهم کرد و مدعی شد: نتانیاهو در حالی از اوباما انتقاد میکند که روسیه در حال تجهیز و تقویت ایران است و پوتین به رسانههای اسرائیلی دستور داده مطلبی در این رابطه منتشر نکنند.
۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴
کد خبر: 461122
رئیس سابق موساد با انتقاد از عملکرد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی او را به داشتن رابطه نزدیک با روسیه متهم کرد.
نظر شما